۱۳۸۸ اسفند ۱۵, شنبه

اعتراض دانشمندان هسته‌ای به نقض حقوق بشر در ایران

رادیو آلمان: جمعی از متخصصان برجسته فیزیک اتمی آلمان و کشورهای اروپایی معتقدند که هدف دولت ایران از پافشاری و ادامه برنامه‌ی مناقشه‌انگیز اتمی‌، منحرف کردن افکار عمومی جهان از نقض گسترده حقوق بشر در این کشور است.

بیش از ۱۷۷ تن از پژوهشگران برجسته فیزیک اتمی با انتشار بیانیه‌ای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردند. جمعی از امضا کنندگان این بیانیه در کنفرانس خبری روز جمعه که در انستیتوی مطالعات فرهنگی و سیاسی دانشگاه "آزاد" برلین برگزار شد، از دولت‌های غربی خواستند که توجه خود را به نقض گسترده حقوق بشر در ایران معطوف کنند.

سهراب مختاری که در کنفرانس خبری روز جمعه حضور داشت در مورد این بیانیه دانشمندان فیزیک و فیزیک اتمی می‌گوید: «در واقع از میان این ۱۷۷ نفر فقط ۲ محقق و دانشمند ایرانی هستند و بقیه آلمانی و از کشورهای اروپایی هستند. امید ابراهیمی یکی از پژوهشگران ایرانی در انستیتوی اتمی برلین Helmholtz-Zentrum و استاد او آقای تایمر و همین طور پرفسور فونکه از دانشکده‌ی علوم سیاسی دانشگاه آزاد برلین، که در این روزها همواره نقض گسترده‌ی حقوق بشر در ایران را دنبال می‌کردند، این طومار را آماده کردند و در کنفرانس اتمی که هفته پیش در برلین برگزار شد در اختیار همگان قرار دادند که مورد استقبال بیشتر پژوهشگران و دانشمندان آن کنفرانس قرار گرفت. »


تردید درمورد صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ای ایران

کنفرانس فیزیک اتمی سال ۲۰۱۰ به منظور بحث و تبادل نظر در مورد تاز‌ه‌های فیزیک اتمی هفته‌ی گذشته در برلین برگزار شد. امید ابراهیمی که در پژوهشکده فیزیک اتمی "مرکز هلم هولتس" در برلین مشغول تحقیق است، در مورد تهیه این طومار می‌گوید: «این طومار را ما پس از مشورت با دوستان‌مان در محل کار آماده کردیم و بعد در جریان کنفرانس از محققین و دانشمندان حاضر در کنفرانس در خواست کردیم که همبستگی و حمایت خود را از جنبش سبز ملی ایران نشان دهند و با امضا کردن این طومار دولت‌های بین‌المللی و دولت‌های غربی را زیر فشار بگذارند. چون به هرحال این‌ها کارشناسان فنی و تکنیکی این دولت‌ها هستند.»

به عقیده کارشناسانی که این بیانیه را امضا کردند، یکی از بزرگترین اهداف جمهوری اسلامی از پافشاری بر ادامه برنامه‌ی هسته‌ای، منحرف کردن افکار عمومی داخل و خارج از نقض حقوق بشری است که روزمره در ایران اتفاق می‌افتد. امید ابراهیمی تردید در مورد اهداف برنامه اتمی ایران را نیز بجا می‌داند و می‌گوید:«اگر جمهوری اسلامی قصد نداشت به سلاح اتمی دست پیدا کند، می‌توانست کاملا مرزها را باز بگذارد تا بازرسان بیایند و خیلی سریع می‌توانست این شک و تردیدی که جامعه‌ی بین‌المللی به برنامه‌ی هسته‌ای ایران دارد از بین برود.»

هیچ نظری موجود نیست: